Saturday, June 17, 2006

čištění displeje a dva obrázky z přírody

Můj Alcatel OT 535 je už dva měsíce po záruce, tak jsem si řekl, že se nic nestane, když ho rozeberu. Postupoval jsem podle návodu na mobilmanii a vyčistil jsem display od prachu.


zaprášenej displej

Taknějak jsem doufal, že až ho dám zase dohromady, tak se spraví jedna věc, co mě štve. Asi před tejdnem jsem promazával smsky a asi mi během toho promazávání nějaká zase přišla a telefon se s tím nevyrovnal. Od té doby ukazuje ikonku nepřečtené zprávy furt. Vzhledem k tomu, že po zběžným pohledání na netu jsou všechny návody, manuály atd. za prachy, tak mi asi nezbude, než s ním někam zajít, aby mi ho zresetovali.

Telefon je to jinak relativně dobrej, i když mi přijde dost línej v lezení v menu. 1-2 vteřiny na zobrazení telefonního seznamu mi přijde dost. Hry stojej za houby a další jsou jen za $$. Javu to nemá, jenom nějakej brutálně proprietární systém, kterej není dostupnej ani developerům her. Ti maj k dispozici jenom soft.emulátor. Na druhou stranu přežil pád ze 3 metrů na dlažky. Ale stejně bych si příště radši pořídil nějakej jednoduchej černobílej - volání, sms, budík - nic jinýho s tím stejně nedělám, když nepočítám 2x použití GPRS. Hlavně aby to reagovalo hned a dlouho vydrželo na baterku.

Na ruku mi vlezla Klopuška mravenčí - Myrmecoris gracilis, s ulovenou mšicí.


Klopuška mravenčí
Na lavičce na hřišti jsem si všiml dřevokazné houby, na netu jsem si dohledal, že se pravděpodobně jedná o kropilku - Dacrymyces minor.
kropilka

No comments:

Post a Comment