Wednesday, March 9, 2005

Serious Sam - The First Encounter

Taková střílečka co funguje i v linuxu


V jednom nejmenovaném obchodě s levnými knihami jsem si nedávno koupil za cenu cca jedné bagety CD ROM se hrou Serious Sam - First Encounter. Protože bylo na obalu uvedeno, že hra frčí v OpenGL, měl jsem celkem slušnou naději, že se mi ji pod linuxem podaří rozchodit. A skutečně, zagooglení stylem "serious sam first encounter linux" mě zavedlo na stránku http://www.seriouszone.com. (v době umístění tohoto zápisu na web nefunkční, nevím proč)


Celkem je potřeba stáhnout 4 soubory - první binárku a 3 patche: ssam-tfe-lnx-beta1a.run, ssamtfe-beta1b.sh.bin, ssamtfe-beta2.sh.bin, ssamtfe-beta3.sh.bin

Patche se musejí aplikovat všechny, protože teprve poslední patch ruší časové omezení pro používání hry (prý ho zavedli proto, aby je lidi neotravovali s dotazy na staré vývojové verze).


K instalaci potřebuje instalátor originální CD, při hře už naštěstí není potřeba a není teda nutný prohledávat šuplíky.

Smysl hry je zcela originální - postřílet všechny zrůdy, najít 4 elementy a záchránit civilizaci. Hrdina je za tímto účelem teleportován do starého Egypta, který se jen hemží balíčky s brokovnicemi, samopaly, RPG ... a příslušnými zrůdami.
Pozitivní je, že vzhledem ke stáří hry si můžu i se svou GeForce4MX440SE nastavit velké rozlišení s maximálními detaily a pořád se to hýbe docela rychle ;-).


Pozn.: Na obalu je napsáno Special edition - 7 z 15 levelů, bude to teda asi trochu osekaná verze. Jak je to ve skutečnosti zjistím, až se mi podaří prostřílet přes ty žáby...





serious1


serious2


serious3


serious4


serious5

No comments:

Post a Comment