Tuesday, August 5, 2008

iDuino


Na svém oblíbeném hackaday.com jsem po vlně různých hacků s platformou Arduino (Vývojová sada s procesorem ATmega168, opensource je hardware i software, soft je multiplatformní) narazil na zprávičku o stickDuino, forku Arduina, který lze zasunout přímo do USB portu. To mě, spolu s informací, že to prodávají za 20 USD, navnadilo. Dolar je dneska za ~15 Kč a to už vychází o něco líp než 770 Kč za echt Arduino Diecimila v českém shopu. Nakonec jsem se ale rozhodl pro iDuino.





iDuino se k PC připojuje pomocí USB s Mini-B konektorem (to je ten malej k digitálním foťákům apod.). Jeho velkou výhodou je maximální kombinovatelnost s nepájivými kontaktními poli.



V procesoru, který je na desce, zabírá 2kB z 16kB bootloader, díky kterému je nahrávání programů jednoduché. Ale pomocí jednoduchých triků se dá deska použít i k programování čistých procesorů, a to i Mega8, Tiny2313 a Tiny13.



Minimální objednávka už hotové desky byla 5ks. 2-3 kusy určitě využiju, ale zbylé dva klidně prodám za náklady (cca 390 Kč, ale asi k tomu přijde i DPH a clo, nechám se překvapit). Takže pokud máte někdo zájem, tak se ozvěte.



Jo a taky díky tomu jsem si dneska konečně aktivoval účet na PayPalu.
Nejdřív jsem musel zavolat na linku Servis24 spořky a nastavit "limity pro transakce bez fyzické přítomnosti karty" (přes web to nejde a hodinu na pobočce se mi trávit nechtělo). Nejdřív mi slečna řekla, že to bude aktivovaný až ve středu, že jim to tak prostě v systému chodí, ale když jsem vyjádřil rozčarování, tak z ní vylezlo, že za 50 Kč to můžu mít expres za 30 minut. No tak jo. Asi za hodinu jsem to zkusil, v internetbankingu sice ještě změna nebyla, ale PayPal už mi kartu ověřil.





No comments:

Post a Comment